När det gäller konst är faktiskt redan detta en mycket abstrakt definition, precis som många konstverk också är abstrakta. Hur som helst är det mycket som kan vara konst och det hela som definierar detta ligger förmodligen i betraktarens ögon. Det som många felaktigt har uppfattningen om, är att konst måste vara något som är estetiskt riktigt och en fröjd för ögat. Detta är något som skulle generalisera alla att behöva ha samma uppfattning om vad som verkligen är vackert, som du säkert förstår har alla människor i världen olika uppfattning om just det området och den känslan.

artEtt klart exempel på att konst inte alls behöver vara estetiskt utformad är alla de som skapar konstverk genom att helt enkelt kasta olika färger på en duk. Här finns det de som blivit mycket kända genom denna teknik. I det fallet kommer många när de ser denna genre inom konsten att inte alls uppskatta detta och tycka att det är rent av fult. Hur det än är med det, klassas detta som konst. Nu är det mycket som klassas som att vara inom konstens ramar, och egentligen går det heller inte att förstå det uttrycket och vad som menas med det.

För att klassas som konst behöver det som skapats inte alls att vara inom några ramar. Det är det bara tavlor som är och det är definitivt inte det enda som klassas som konst. Här finns det massor av saker som i det fallet ligger utanför konstens ramar, vilket i klartext måste betyda att konsten är fullkomligen gränslös. Här kan alla skapa precis det de vill men det är inte säkert att det kallas för konst i allmänhetens ögon, om det inte är så att din konst uppskattas och drar till sig köpare. Så länge det är konst i dina egna ögon finns det dock inga problem.