Sell your art in different waysNär du är verksam som konstnär kommer du att vara den som vill sälja dina verk. I det fallet måste du få folk att veta vem du är och vad du har till försäljning. Som tidigare beskrivits på denna sida kommer det billigaste och mest effektiva sättet vara att utföra detta på nätet. Har du redan skapat en hemsida för din presentation som konstnär är det inte mycket svårare än att koppla en webbutik till denna sida. Har du ingen hemsida skapar de helt enkelt bara en webbutik, men utan en presentation kan den stå sig slätt.

Du har även alltid möjligheter att sälja din konst i olika marknader på nätet. I det fallet är det prylmarknader det talas om och du väljer själv om du vill associera din konst med detta. De största som finns i det fallet är Blocket och Citiboard och finns på sina respektive adresser på nätet. Här är det lite skillnad på konstnärer som människor. En del är de som inte alls vill vara förknippade med Internet. Många kallar dem då för excentriska, men det är egentligen bara att det inte finns något intresse för denna plats. Detta kan ibland vara negativt då de missar många chanser till försäljning av sina verk.

I det fallet du som konstnärer inte vill använda dig av nätet, kommer det att finnas något som kallas för gallerier. Har du konst som uppfyller de kraven som dessa gallerier ställer, kan du få chansen att ställa ut hos dessa. Du kommer även att finna de gallerier som inte har några krav, men då får du betala för att ställa ut. På ett galleri med krav kommer du att förlora en viss procent vid en eventuell försäljning. Dessa sätt är i alla fall de enklaste för dig som vill finna köpare för din konst.